chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні студенти проведуть акцію проти деградації освіти

27 лютого 2013 о 09:34

«Регіонали Ківалов, Калетнік та Сорока вкотре пропихають черговий табачний законопроект №1187, покликаний знищити вищу освіту в Україні», — повідомляється на сторінці у Фейсбук та Вконтакті, передає УНН.

Студенти будуть протестувати проти: відбирання стипендії в звичайних студентів, щоб підвищити її для «обраних»; викачування зі студентів та їх батьків грошей через постійне збільшення вартості навчання контрактників. повернення вступних іспитів до університетів, а з ними і хабарництва при вступі до ВНЗ; відрахування студентів за порушення будь-яких встановлених керівництвом університету правил (студента можуть відрахувати за «неввічливу поведінку», прихід у гуртожиток після 24.00, так званий «плагіат», не визначивши, що саме є плагіатом, не ту форму одягу чи не таку зачіску та ін., якщо це буде записано у затверджених керівництвом правилах); зменшення державного замовлення й тим самим обмеження доступу до вищої освіти.

Вони будуть вимагати: відкликати з реєстрації у Верховній Раді законопроект «Про вищу освіту» № 1187 Ківалова-Калетніка-Сороки, який є черговою модифікацією двох попередніх «табачних» законопроектів і зберігає майже всі їх норми, які призводять до деградації вищої освіти (два попередні законопроекти не стали законами завдяки масовим студентським протестам); підвищити стипендії для всіх студентів; гарантувати незмінність вартості навчання в університетах протягом всього строку навчання; гарантувати мінімальні обсяги державного замовлення.

Розділи: Новини освіти

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути