chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні своє 82-річчя святкує народний художник України Володимир Микита

01 лютого 2013 о 15:51

Народний депутат України Микола Томенко, перебуваючи сьогодні в Ужгороді, зустрівся та привітав з днем народження народного художника України, члена Академії мистецтв, лауреата Національної премії України імені Т. Шевченка Володимира Васильовича Микиту.

Він — геніальний художник, творчість якого визнана і цінується не лише в Україні.

Володимир Микита — почесний учасник кількох десятків державних художніх виставках в Україні та за кордоном. Його твори — окраси не лише вітчизняних художніх музеїв та приватних колекцій, а і музеїв Росії, Литви, Словаччини, Німеччини, Угорщини тощо.

Бажаємо імениннику міцного здоров"я, натхнення, нових робіт та визнання!

З детальною біографією, роботами, планами та інтерв"ю Володимира Микити можна ознайомитись на його персональному сайті www.mykyta.com.ua

«Рідна країна»

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути