chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні українські футбольні клуби стартують у Лізі Європи

14 лютого 2013 о 17:11

14 лютого три українські клуби стартують у 1/16 фіналу Ліги Європи. Київське «Динамо» удома зіграє з «Бордо», а «Дніпро» та «Металіст» спробують досягти вдалих результатів у виїзних матчах з «Базелем» та «Ньюкаслом», відповідно. Про це УНН повідомили у прес-службі ФФУ.

«Динамо» о 20:00 на НСК «Олімпійський» прийматиме французький «Бордо». Команда Олега Блохіна почала єврокубковий сезон у Лізі Чемпіонів. Після того як динамівці потрапили до одного квартету з «ПСЖ», загребським «Динамо» та «Порту», більшість вболівальників сподівалися на подальший вихід киян із групи. Але команда посіла третє місце і потрапила до 1/16 Ліги Європи.

«Бордо» ж розпочинав свій шлях у другому за престижністю європейському клубному турнірі. Команда отримала в суперники по групі «Ньюкасл», «Брюгге» та «Марітіму». Набравши 13 очок, «жирондинці» посіли перше місце в своєму квартеті.

Сьогоднішній матч — перша зустріч між клубами , «Бордо» у своїй історії зустрічався лише з одною українською командою − «Дніпром», двічі лишивши дніпропетровський клуб за бортом євро кубкових турнірів. «Динамо» має більший досвід зустрічей з французькими клубами, але статистика — не на користь киян. У 14 матчах український клуб здобував лише 3 перемоги та 3 нічиї.

Швейцарський «Базель» о 22:00 на стадіоні «Сент-Якоб Парк» прийматиме дніпропетровський «Дніпро» . Ця пара команд не може похизуватися різницею у функціональній готовності колективів. Після зимового міжсезоння «Базель» встиг провести лише один офіційний матч. Команда Хуанде Рамоса вперше з 2005 року пробилася до єврокубкової весни.

«Базель» до цього часу не зміг взяти жодного очка у протистоянні з українськими командами. «Дніпро» має кращу статистику в зустрічах зі швейцарськими командами, але програний матч «Беллінцоні» не дає дніпропетровцям почуватися спокійно.

На стадіоні «Сент-Джеймс Парк» «Ньюкасл» прийматиме харківський «Металіст». Команда Мирона Маркевича уже заслужила репутацію непоступливого, технічного і атакувального колективу, тому навряд чи англійці поставляться до суперників не серйозно. «Ньюкасл» зараз переживає не кращі часи у англійській Прем’єр-лізі, займає 16 сходинку в турнірній таблиці, та, швидше за все, всі сили спрямує на збереження прописки в елітному англійському дивізіоні.

«Металіст» в своїй історії грав з англійськими командами лише одного разу, поступившись Кубку УЄФА «Евертону» за сумою двох поєдинків — 3:4. «Ньюкасл» чотири рази зустрічався з «Динамо» та має у своєму активі дві перемоги , нічию та поразку.

 

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути