chrome firefox opera safari iexplorer

Спільну історію України та Росії надрукували за 300 тис. грн

15 лютого 2013 о 13:14

Методичний посібник з історії для вчителів «Україна і Росія на перехрестях історії», розроблений українськими й російськими істориками, вийшов накладом 40 000 примірників, пише Український тиждень. 

Його надрукували у «Видавничому домі «Освіта». Книга вийшла у грудні, але не у форматі одного посібника, як це зробили росіяни, а у форматі розбитих на чотири частини брошур.

Згідно з інформацією на Порталі державних закупівель, брошур надрукували по 10 000 з кожної теми. Тобто загалом – 40 000 примірників.

Вартість видання – 299 250 гривень.

За кожну брошуру Інститут інноваційних технологій і змісту освіти, що займається друком підручників для шкіл, заплатив по 7,48 гривень.

Нагадаємо, підручник складається з чотирьох модулів.

Про спірні моменти автори вирішили взагалі не згадувати. У книзі повністю опущений період з 1600 по 1946 рік, нічого не розповідається про діяльність Богдана Хмельницького, Івана Мазепи, існування України у складі Російської імперії, громадянській війні, голодомор, Велику Вітчизняну війну і ОУН-УПА.

Рішення про створення робочої групи з розробки спільного методичного посібника для вчителів історії України та Росії ухвалили в жовтні 2010 року.

Розділи: Новини освіти

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути