chrome firefox opera safari iexplorer

Створення кириличної доменної зони .укр відкладається

04 лютого 2013 о 14:14

Впровадження кириличної доменної зони .укр йде недостатньо швидкими темпами, заявили в Державному агентстві з питань науки, інновацій та інформатизації, пише видання «Коммерсант-Украина».

На нараді, проведеній 31 січня ц.р. критикувалася робота Українського мережевого інформаційного центру (УМІЦ), в який входять громадські організації і представники галузевих відомств. Джерело видання в одному з доменних реєстраторів, присутнє на заході, уточнило, що претензії відомства також стосувалися відсутності звітів про діяльність УМІЦ за останні чотири роки. «Подальшій роботі в цьому напрямку має передувати звіт УМІЦ»,- йдеться в повідомленні.

Можливості для реєстрації нелатинських доменів ICANN (міжнародна некомерційна організація щодо керування інтернетом) створила у жовтні 2009 року. Нововведення розраховане на країни, писемність яких відрізняється від латиниці,- Китай, Індію тощо.

Україна однією з перших подала заявку на реєстрацію кириличної зони. Однак до другого етапу реєстрації підійшла останньою з 25 держав, які подали заявки. ICANN підтвердила бронювання для нашої країни доменної зони .укр у березні 2011 року.

Директор УМІЦ Юрій Гончарук зі звинуваченнями держави не згоден. «Делегування домену .укр знаходиться в завершальній стадії,- стверджує він. — Зі свого боку ми завершили всі процедури три місяці тому. Тепер чекаємо відповідей ICANN і IANA». На сайті IANA доменна зона .укр носить статус зареєстрованої, але не виділеної.

За станом на 3 лютого у зоні .рф було зареєстровано 773,3 тисячі імен.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути