chrome firefox opera safari iexplorer

Суд зупинив процедуру банкрутства «АероСвіту»

07 лютого 2013 о 16:14

Київський апеляційний господарський суд скасував рішення Господарського суду Київської області про порушення провадження у справі про банкрутство ПрАТ «АероСвіт»

Як повідомили «Коментарям» у Міністерстві доходів і зборів України, таким чином апеляційна скарга Бориспільської обласної податкової інспекції щодо попередження безпідставної ліквідації платника податків частково задоволена.

У Міндохзборів також запевнили, що діють «виключно в межах чинного законодавства і всі заходи спрямовані, насамперед, на захист економічних інтересів держави».

«Надалі буде з´ясовано, чи можлива наявність кредиторських вимог держави до компанії для забезпечення своєчасної та повної сплати податків до державного та місцевого бюджетів», — заявили в міністерстві.

Як повідомляли «Коментарі», 29 грудня 2012 Господарський суд Київської області відкрив провадження у справі про банкрутство авіакомпанії «АероСвіт», в результаті чого запроваджено мораторій на виплату боргів авіакомпанії.

Засоби авіакомпанії на всіх рахунках в українських банках були заарештовані.

Через фінансові проблеми авіаперевізника був скасовано низку рейсів і близько тисячі українців не змогли вчасно повернутися додому з-за кордону.

23 січня Госпсуд Київської області ухвалив рішення перенести засідання з розгляду справи про банкрутство авіакомпанії «АероСвіт» на 15 лютого.

Водночас 22 лютого Київський апеляційний господарський суд прийняв до провадження апеляційну скаргу Бориспільської об´єднаної державної податкової інспекції в Київській області на ухвалу Господарського суду Київської області про відкриття провадження у справі про банкрутство авіакомпанії «АероСвіт» (Київ) за ініціативою самої компанії.

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути