chrome firefox opera safari iexplorer

Табачник порівняв Могилянську академію з російською телеведучою

25 лютого 2013 о 16:17

Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник порівняв Національний університет Києво-Могилянська академія з російською телеведучою і світською левицею Ксенією Собчак.

Це порівняння міністр зробив, коментую ситуацію з програним Могилянкою позовом до Мінмолодьспорту. «Це свого роду хобі. Є така сумно відома російська світська левиця, яка ні співати, ні танцювати, ані грати на сцені не вміє, але разом з тим скандалить на світських тусовках, привертаючи до себе сумнівний рівень уваги. Вона з відомої родини, батько її колись очолював велике місто. Якась Даша», — сказав міністр.

Він зазначив, що у вищій освіті України є теж «світська левиця» — Києво-Могилянська академія, яка з нудьгою і регулярністю проти чотирьох поспіль міністрів освіти і завжди з одним і тим же результатом".

На уточнююче запитання журналістів, чому російську світську левицю Ксенію Собчак міністр назвав Дашею, Табачник відповів: «Яка різниця, левиць багато, не в левиці справа».

Нагадаємо, 4 січня Національний університет Києво-Могилянська академія подав позов в Окружний адміністративний суд Києва на Міністерство освіти і науки, молоді та спорту у справі про заборону перехресного вступу у магістратуру.

Однак, на початку лютого, згідно з рішенням Окружного адміністративного суду Києва Національний університет Києво-Могилянська академія програв суд проти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути