chrome firefox opera safari iexplorer

Цього року останній дзвоник у школах пройде 24 травня

11 лютого 2013 о 12:26

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту визначилося з датами проведення останнього дзвоника та державної підсумкової атестації у загальноосвітніх навчальних закладах. Про це йдеться у листі Міносвіти.

Згідно з постановою відомства, в цьому навчальному році навчальні заняття в школах завершуються 24 травня (25 травня для шкіл, які працюють за шестиденним робочим тижнем). У цей день проводиться останній дзвоник.

У 4-х класах державна підсумкова атестація проводитиметься з 13 по 21 травня з української мови та читання, математики. У навчальних закладах з навчанням мовами національних меншин можуть підлягати атестації і результати навчальної діяльності з мови навчання (мова і читання).

У 9-х класах державна підсумкова атестація проводитиметься з 28 травня по 11 червня з 5 предметів: української мови, математики, географії, біології, а також іноземної мови чи іншого гуманітарного предмету за вибором навчального закладу.

У загальноосвітніх навчальних закладах (класах, групах) з поглибленим вивченням предметів, спеціалізованих навчальних закладах, ліцеях, гімназіях, колегіумах таким предметом за вибором може бути той, що вивчався поглиблено.

Державна підсумкова атестація з української мови для випускників 9-х класів (диктант) буде проведена 31 травня. Завдання буде оголошено в день проведення атестації по телебаченню (канал УТ-1) та радіо.

Конкретні дати проведення атестації з інших предметів визначають навчальні заклади за погодженням з відповідними управліннями освіти.

При складанні розкладу проведення державної підсумкової атестації необхідно передбачити 2-3 дні для підготовки до проходження атестації з кожного предмета.

Державна підсумкова атестація для випускників 11-х класів проводиться з 27 по 31 травня з 3 предметів у письмовій формі за збірниками завдань.

27 травня відбудеться державна підсумкова атестація з української мови (переказ, обов'язково), а завдання буде оголошено в день проведення атестації по телебаченню (канал УТ-1) та радіо.

Нагадаємо, раніше міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник заявив, що Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України не має наміру скасовувати зовнішнє незалежне тестування. «Ми продовжуємо вдосконалювати тестування і, принаймні, на рівні Державного центру оцінювання, на рівні колегії міністерства ніхто (не говорить) про якісь революційні новації, щоб щось скасовувати, щось ламати», — наголосив Табачник.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути