chrome firefox opera safari iexplorer

У «Буковелі» розпочалися лижні змагання для священиків

28 лютого 2013 о 16:29

На курорті «Буковель» розпочалися лижні змагання з гігант-слалому для священиків і студентів навчальних закладів УГКЦ «Кубок блаженного Йосафата Коциловського».

Як повідомляє прес-служба Українського католицького університету, понад 100 учасників змагатимуться у 3-х категоріях: священики, студенти (семінаристи і миряни), родини (батьки-діти, подружжя, двоє осіб).

магання розпочалися 28 лютого спільною літургією у церкві с. Паляниці. Її очолив митрополит Івано-Франківський Володимир (Війтишин) разом із владикою Борисом (Ґудзяком), єпархом Паризької єпархії святого Володимира, та владикою Миколою (Сімкайлом), єпархом Коломийсько-Чернівецьким.

Під час проповіді владика Борис сказав: «Світ чекає на те, що наша Церква промовить до нього словом ХХІ ст., ми шукаємо нові категорії і стиль, щоб промовити до людей. Лижі – це один із засобів нашої євангелізації. Нехай цей день буде сповнений правдивою радістю, веселістю і вдячністю нашому Богові».

Митрополит Володимир висловив сподівання, що такі змагання стануть доброю щорічною традицією, яка об’єднає багатьох людей різних конфесій.

Він також подякував усім, хто долучився до організації змагань.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути