chrome firefox opera safari iexplorer

У ДержНС запевнили, що Києву не загрожує підтоплення

25 лютого 2013 о 13:16

Державна служба надзвичайних ситуацій виключає можливість підтоплення у Києві під час весняної повені, про це заявив заступник директора департаменту управління рятувальними силами ДержНС Микола Чечоткін.

«Київ не підтопить. Через Київ проходить одна з основних річок — Дніпро. Ця річка регульована, тому негативних наслідків не очікуємо», — сказав він.

У свою чергу директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда зазначив, що максимальний рівень весняного водопілля у Києві в нинішньому році буде становити 600-640 сантиметрів вище умовного нуля, у той час як середній рівень весняного водопілля становить 715 сантиметрів.

Раніше повідомлялося про те, що прем'єр-міністр Микола Азаров наказав створити оперативний штаб з протидії весняному паводку. Штаб очолив віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул, також до нього увійшли представники Державної служби надзвичайних ситуацій, Міністерства оборони, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства і Міністерства охорони здоров'я.

Розділи: Довкілля