chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві планують відновити храм, де вінчався Булгаков

08 лютого 2013 о 13:47

У Києві на Подолі столична влада має намір відновити храм Миколи Доброго, в якому вінчався відомий письменник Михайло Булгаков, повідомляє КМДА.

«Ми маємо грандіозні плани з відновлення туристичної привабливості старого Києва і почати хочемо саме з Подолу. Вже в цьому році почнемо реставрацію вулиці Сагайдачного. Тож ваша ініціатива (з боку церкви про відновлення храму) надзвичайно доречна і своєчасна», — заявив голова КМДА Олександр Попов .

Варто зазначити, що храм було знищено ще в 1930 році. Крім того, Верховний архієпископ Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук запропонував також провести міжнародну прощу до столиці. Також він додав, що в той час повинен відбутися Синод єпископів, на який приїдуть більш ніж 40 керівників єпархій і, можливо, навіть папський легат.

У свою чергу, Попов запросив УГКЦ приєднатися до заходів з нагоди святкування 1025-річчя Хрещення Русі, яке відбудеться в липні.

Як повідомляв головний архітектор Києва Сергій Целовальник, глава УПЦ МП митрополит Сабодан «благословив» скасування будівництва на місці фундаменту Десятинної церкви.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути