chrome firefox opera safari iexplorer

У Рівному відкрили перинатальний центр

27 лютого 2013 о 10:04

26 лютого у Рівному на вулиці Міцкевича відкрили обласний перинатальний центр у рамках Національного проекту «Нове життя — нова якість охорони материнства й дитинства». Про це ZAXID.NET повідомили у прес-службі Рівненської ОДА.

На реконструкцію колишнього перинатального центру в Рівному з добудуванням одного поверху й будівництво ще одного корпусу на три відділення з державного бюджету було виділено 61 млн гривень, з бюджету області — 16 млн гривень.

У церемонії відкриття взяла участь перший заступник голови Адміністрації Президента Ірина Акімова, перший заступник міністра охорони здоров'я Олександр Качур, а також голова обладміністрації Василь Берташ і голова облради Юрій Кичатий.

За словами Акімової, в цілому з держбюджету впродовж 2011—2012 років було виділено на перинатальні центри 415 млн грн.

Окрім цього, в перинатальному центрі практикуватимуть телемедицину. Таким чином медперсонал закладу зможе в онлайн-режимі консультуватися з провідними фахівцями  України, зазначено в повідомленні.

У прес-службі нагадали, що перинатальний центр у Рівному став дев’ятим у державі і першим у Західній Україні.

Додамо, що цього року перинатальний центр планують відкрити у Львові.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути