chrome firefox opera safari iexplorer

У Сумах вирішили демонтувати два пам'ятники Леніну

27 лютого 2013 о 15:27

Сумська міська рада ухвалила рішення демонтувати два пам'ятники Володимиру Іллічу Леніну в місті, говориться в рішенні відомства після голосування депутатів.

Зокрема, таку ініціативу вніс сам голова міськради Геннадій Мінаєв, який хотів демонтувати два погруддя Леніну в місті. Варто зазначити, що першу скульптуру Леніна він запропонував знести біля будинку культури Хімік, а замість неї встановити бюст Почесному громадянину Сум, директору виробничого об'єднання Сумихімпром Олександру Кравченкові.

Інша скульптура, яку вирішив демонтувати Мінаєв, розташована на Дуровщині в районі Хіммістечка, її він хотів переплавити на пам'ятник засновнику міста Герасиму Кондратьєву, а також перейменувати вулицю на його честь.

Примітно, що таке рішення підтримали 43 депутати міськради з 68, ще восьмеро утрималися, двоє були проти, а 15 не голосували.

Як повідомлялося, сумська міліція почала кримінальне провадження за фактом знесення пам'ятника Леніну в Охтирці (Сумська область) представниками ВО Свобода на чолі з народним депутатом Ігорем Мірошниченком.

Нагадаємо, 15 лютого активісти партії Свобода разом з депутатом Ігорем Мірошниченком здійснили демонтаж пам'ятника Володимиру Леніну в місті Охтирка Сумської області.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути