chrome firefox opera safari iexplorer

У Запоріжжі з'явитьсяться унікальний музей пошти

05 лютого 2013 о 15:20

У Запоріжжі триває кропітка робота по створенню музею пошти, аналогів якого в нашій країні ще немає.

Про це пишуть «Местные вести».

За ініціативою одного з ентузіастів, колишнього випускника історичного факультету Запорізького державного університету Олександра Тараненка, робоча група на чолі з керівником ЗД УППС «Укрпошта» Станіславом Лимарчук почала активну роботу, запросивши до співпраці автора кількох наукових праць про історію запорізького краю, декана історичного факультету ЗДУ, доцента Віктора Ткаченка, фахівців обласного краєзнавчого музею, колекціонерів та всіх городян.

Поштові установи Запорізького краю в різні роки XIX століття входили до складу Харківського, Одеського, Ростовського округів. З 1798 року в Олександрівській фортеці існувала поштова дистанція, яка іменувалася «військовою поштою».

Ці та інші факти планується об'єднати, доповнити цікавими експонатами і на базі існуючого поштового відділення в самому серці старого Олександрівська, як колись називалося Запоріжжя, відкрити постійно діючу експозицію. Перші експонати майбутнього музею вже надав відомий запорізький колекціонер, директор антикварного салону, Валерій Гуща.

Робота над створенням музею триває.