chrome firefox opera safari iexplorer

Українські авіакомпанії хочуть створити «чорні списки» пасажирів

08 лютого 2013 о 11:55

Людей, які напиваються на борту літака та поводяться неадекватно, українські перевізники хочуть включити у так звані «чорні списки».

«В такі списки можна потрапити з першого разу, а можна і з кількох спроб, — розповіли газеті «Сегодня» в «Аеросвіті». — Наприклад, якщо дебошира вдалося заспокоїти на борту, йому просто зроблять попередження. Але в майбутньому, якщо він знову діятиме неадекватно, йому відмовлять у перевезенні».

Також авіаперевізники збираються обмінюватися списками потенційних порушникiв порядку чи, як мінімум, викладати у соцмережах прізвища, фото та опис компрометуючих дій пасажирів, які поводилися неадекватно.

Днями російські авіаперевізники створили свій «чорний список» буянів, який налічує 1821 осіб. Також росіянам хочуть заборонити купувати алкоголь у магазинах «Дьюті–фрі» в аеропортах, адже придбане на землі випивається вiдразу на борту. Згодом нетверезі пасажири чіпляються до бортпровідниць, влаштовують бійки з пасажирами та охороною, смітять у туалеті, намагаються пройти в кабіну до пілотів або закурити просто на борту, що суворо заборонено.

Правда, зауважують юристи, поки авіакомпанії не можуть офіційно відмовити пасажиру, якщо той хоче купити квиток на авіапереліт. Але ж людині з «чорного списку» можуть просто сказати, що квитків на рейс немає.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути