chrome firefox opera safari iexplorer

Українським біатлоністкам держава рік не виплачує заслуженої премії

24 лютого 2013 о 09:18

Лідер української жіночої збірної з біатлону Олена Підгрушна не отримала фінансової нагороди від держави за золоту медаль на чемпіонаті світу в Чехії. Премʼєр-міністр України, під час зустрічі з нею вручив лише офіційну подяку, пише Gazeta.ua.

„Ми верталися з Оленою з Києва через Львів в Тернопіль, то в Львові давні друзі вже були впевнені, що я отримав премію і вимагали їм виставити. Але я, як в Київ їхав, то тільки 300 гривень мав. Азаров мені чомусь вручив букет квітів, а Олені – подяку. По дорозі назад я навіть не мав чим друзів потішити", ― розповів тренер біатлоністки Ігор Починок.

Сама біатлоністка каже, що не отримала ще й грошей за минулорічну перемогу на чемпіонаті Європи.

„Винагорода спортсменам за медалі здійснюється у вигляді президентських стипендій. За „золото" чемпіонату Європи – 25 тисяч. Але за чемпіонат, який був минулого січня, Янукович тільки цього року підписав указ про виплату. Грошей ще не отримала – чекаю, як манни небесної. За „золото" на чемпіонаті світу, наскільки мені сказали, має бути 50 тисяч. Але чи будуть – не знаю", ― розповідає біатлоністка.

Після перемоги на чемпіонаті світу, Олена Підгрушній присвоїли позачергове звання капітана міліції.

„Наскільки мені потім повідомили, була розмова і про присвоєння звання майора. Але через екс-міністра Луценка, який зараз сидить, через те що також комусь позачергове звання дав, побоялися. Присвоїли капітана – це цілком відповідає законодавству. Будуть наступні роки, наступні старти – буде вище звання", ― каже Підгрушна.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути