chrome firefox opera safari iexplorer

Україну визнали головною «піратською» країною в світі

11 лютого 2013 о 11:20

Міжнародний альянс інтелектуальної власності у своєму щорічному звіті назвав її пріоритетною країною, яку Торгова палата США повинна включити в список держав, де систематично порушуються авторські права, передає УНН з посиланням на офіційний сайт IIPA.

Міжнародний альянс інтелектуальної власності (IIPA) присвоїв Україні статус пріоритетної країни для введення санкцій. Це означає, що поширення піратського контенту в країні набуло масштабів, що завдають правовласникам значні збитки.

У список пріоритетного спостереження потрапили Аргентина, Чилі, Китай , Коста-Ріка, Індія, Індонезія і Росії .

«В Україні багато відкритих ринків і вуличних кіосків, які рясніють піратськими копіями записів, фільмів та програмного забезпечення всіх видів, включаючи розважальні програми», — зазначено в доповіді.

Згідно даних IIPA, неліцензійне програмне забезпеченням в Україні використовують держоргани, серед яких Міністерство внутрішніх справ, Державна податкова служба та прокуратура.

Альянс визнав український уряд найбільшим споживачем нелегального програмного забезпечення (ПО) в країні. У бюджеті на 2013 рік на закупівлю програмного забезпечення для держустанов відведено 100 млн грн. Це становить 10-20% від необхідної суми, якщо програмне забезпечення буде ліцензійним.

Міжнародний альянс інтелектуальної власності (IIPA) — коаліція семи асоціацій, яка складається з більш ніж 3200 компаній, що представляють США у галузі авторського права.

Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути