chrome firefox opera safari iexplorer

В Криму фактично розпочалася весна

08 лютого 2013 о 11:46

У Криму вже тиждень температура не опускається нижче 10 градусів тепла. Через це на півострові фактично розпочалася весна: зацвіли первоцвіти та прокинулися бджоли. Згідно з прогнозами синоптиків, найближчі 5 днів погода залишиться такою ж теплою.

Зима ще не закінчилася, тож на півострiв ще можуть прийти морози. Як розповів «Україні молодій» відомий у Криму бджоляр–апітерапевт В’ячеслав Савінов, дочасне пробудження комах їхньому здоров’ю не зашкодить. Головне, щоб у вуликах було достатньо корму, бо цвітіння медоносних рослин iще не спостерігається.

Невеликі морози не загрожуватимуть також майбутньому урожаю. «Наші синоптики прогнозують, що через декілька днів температура опуститься приблизно до мінусової позначки. Для однорічних це цілком прийнятно, лише щоб не вдарили сильніші морози, як це було торік. На стан озимих такий перепад не вплине взагалі», — пояснив «УМ» головний спеціаліст відділу зернових і технічних культур з Управління рослинництва місцевого міністерства АПК Дмитро Назминов.

Варто нагадати, що торік у лютому температура у деяких степових районах півострова різко опустилась аж до –36. Загинула спровокована січневим потеплінням плодова брунька винограду і фруктових насаджень. Але завдяки грамотній весняній обрізці, підживленню добривами і зрошенню аграріям у підсумку вдалося отримати доволі пристойний урожай. Так, приміром, було зібрано 109 тисяч тонн плодово–ягідної продукції (126 % у порівнянні з 2011 роком) і 75 тисяч тонн винограду (76%). Цьогоріч же у Криму планують вийти на вищі показники: відповідно 110 і 100 тис. тонн.

Розділи: Довкілля

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути