chrome firefox opera safari iexplorer

В Одесі встановлять пам'ятник видатному скрипалю Давиду Ойстраху

20 лютого 2013 о 10:16

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення на сесії прийняли депутати Одеської міської ради. «Рішення ухвалено, враховуючи звернення видатних представників музичної та культурної громадськості, а також членів ініціативної групи з встановлення пам'ятника Ойстраху Д.Ф.», — сказано в документі

. Пам'ятник буде встановлено на майданчику зі сторони вулиці Рішельєвська.

Передбачається, що на відкриття монумента приїдуть знамениті музиканти. У свою чергу декілька депутатів виступили проти встановлення пам'ятника Д.Ойстраху. Зокрема, на думку депутата від «Фронту змін» Марини Багрій-Шахматової, готова бронзова статуя (її вже відлито в київських майстернях) більше нагадує сатирика Михайла Жванецького й першого секретаря ЦК КПРС Микиту Хрущова. Вартість пам'ятника – близько 100 тис. доларів.

Скрипаль, альтист, диригент, педагог Давид Ойстрах народився в Одесі у вересні 1908 року, помер в Амстердамі в жовтні 1974 року. Народний артист СРСР, лауреат двох державних премій 1-го ступеня – Ленінської (1960) і Сталінської (1943).

Д.Ойстрах — лауреат десятків престижних міжнародний конкурсів. Почесний член музичних академій Королівської — в Лондоні, Шведської – в Стокгольмі, а також Національної «Санта-Чечилія» в Римі, Американської Академії наук і мистецтв у Бостоні й т.д. Почесний професор Будапештської консерваторії та почесний доктор музики Кембріджського університету.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути