chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні почали випускати більше україномовної продукції

26 лютого 2013 о 13:54
У книговидавничій сфері України з’явилась тенденція до збільшення випуску книг і брошур, як за назвами, так і за тиражами — на 14% і 31% відповідно.

Крім того, на 5,2% зріс випуск україномовної продукції. Про це йшлося на засіданні колегії Держкомтелерадіо України 25 лютого.

Загалом минулого року побачили світ понад 26 тисяч назв книг і брошур накладом понад 61 мільйон примірників, що становить 1,35 книги на кожного мешканця України.

У той же час, в країні і досі продовжує домінувати іноземна книжкова продукція.

Саме тому, на думку членів колегії, варто надавати додаткові преференції для вітчизняних книговидавців, напрацювати і запустити механізм надання пільг та державного протекціонізму українській друкованій продукції.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути