chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні почнуть виготовлять ліки для ВІЛ-інфікованих

13 лютого 2013 о 10:51

У цьому році в Україні розпочнеться процес виробництва вітчизняних ліків для терапії ВІЛ-інфікованих. Про це УНН сказала голова підкомітету з питань законодавчого забезпечення протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу, туберкульозу, іншим соціально небезпечним захворюванням та з питань контролю за забезпеченням лікарськими засобами і медичними виробами, які закуповуються за державні кошти Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я Тетяна Донець.

Т.Донець зазначила, що Україні потрібне власне виробництво ліків від масових хвороб, тоді як препарати від «одиничних» захворювань можна просто імпортувати.

«Щодо власного виробництва ліків, тут варто окремо обговорювати кожну позицію. Зрозуміло, що Україна не виробляє всі медичні препарати, як і інші країни світу. І власне, чи є така потреба? Деякі хвороби зустрічаються в одиничних випадках, тож організувати локальне виробництво не має сенсу. В цьому році в Україні стартує виробництво медикаментів для терапії ВІЛ-інфікованих, тоді як виробництво ліків від гепатиту С поки що на стадії ведення переговорів», — розповіла Т.Донець.

Нагадаємо, за даними експертів ліки українського виробництва у середньому уп’ятеро дешевші за імпортні.

«Однією із переваг українських медикаментів є те, що вони в середньому уп’ятеро дешевші за імпортні. При тому, що якість наших ліків контролюється відповідно до світових стандартів», — сказала генеральний директор Борщагівського хіміко-фармацевтичного заводу Людмила Безпалько.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути