chrome firefox opera safari iexplorer

Віктор Янукович став президентом п’ятої частини України і будує «державу навпаки», — опитування

25 лютого 2013 о 14:26

«Спочатку Віктор Янукович був президентом половини країни, згодом, завдяки своїм діям, зокрема кадровій політиці, перетворився на президента Донбасу, а сьогодні він залишається президентом вже 5-ї частини України», – таку оцінку трирічної діяльності Президента дав народний депутат України Микола Томенко. За його словами, сьогодні навіть на Сході, зокрема в Донецькій області, Віктор Янукович втратив прихильність населення.

Про це свідчать й результати останніх досліджень «Українського демократичного кола». Так, Микола Томенко поінформував, що згідно з результатами досліджень, політику Президента сьогодні схвалюють лише 23,8 % українців, а не схвалюють дві третини громадян (66,3%).

Для порівняння, у 2010 році, коли Віктор Янукович тільки став президентом, його політику схвалювало 55,3% населення, а не схвалювало – лише 25,6% українців.

В той же час, переважна більшість громадян (73,4%) вважає, що в цілому все, що відбувається на сьогоднішній день в Україні, іде в неправильному напрямі, а протилежної думки дотримується лише14,5% населення.

«Це означає, що українська влада фактично будує «державу навпаки», що сьогодні категорично не сприймає українське суспільство», – наголосив Микола Томенко.

Довідково

«Українське демократичне коло» упродовж 8–14 лютого 2013 року провело всеукраїнське опитування. Вибіркова сукупність репрезентує доросле населення України й охоплює всі регіони країни. Методом стандартизованого інтерв’ю «обличчям до обличчя» за місцем проживання опитано 1200 респондентів віком від 18 років. Статистична похибка вибірки без урахування дизайн-ефекту з імовірністю 0,95 не перевищує ±2,9%. З детальними результатами дослідження можна ознайомитися тут.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути