chrome firefox opera safari iexplorer

Як Музей-квартира Павла Тичини відзначав День рідної мови

22 лютого 2013 о 10:49

Мов можна (й навіть треба) знати кілька, бо це засіб комунікації. Але у кожної людини людини рідна мова — одна. Й підкреслити урочистість та справжню святковість Дня рідної мови можна по-різному.

Літературно-меморіальний музей-квартира П.Г.Тичини в м. Києві зробив це як завжди — оригінально. Співробітники вирішили, що вини в цей день повинні зробити подарунок тим, чий маршрут пролягатиме повз Музей.

О 13 годині 30 хвилин (у розпал обідньої перерви) молоді співробітниці вийшли на вулицю Терещенківську та перед приміщенням музею почали вітати перехожих з Днем рідної мови. Теплі й щирі слова привітання були підкріплені подарунками — збірками з віршами Павла Тичини. І звісно ж — запрошенням відвідати музей у будь-який зручний час.

Як реагували на цю акцію перехожі? По-різному.

Дехто, почувши про свято, стинав плечима й ішов далі, дехто вітав дівчат навзаєм, дехто спантеличено спинявся і запитував: «Це мені книжка? Даруєте?», дехто з милою усмішкою брав книгу і було зрозуміло — вони не просто приймають подарунок, вони пустили в серце справжнє свято.

У нашому житті так бракує свята. А ми ж можемо один одному робити його щодня! От і 21 лютого 2013 року був для цього чудовий привід!

Додала Тетяна Сосновська 

Розділи: Суспільство

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути