chrome firefox opera safari iexplorer

Юлія Джима принесла Україні другу медаль на чемпіонаті Європи з біатлону

25 лютого 2013 о 13:09

Україна має другу медаль на чемпіонаті Європи з біатлону!

Слідом за «золотом» Сергія Семенова в індивідуальній гонці, «срібло» у спринті додала до нашої копілки Юлія Джима.

Зазначимо, що гонка, яку перенесли з 23 лютого на 24-е через туман, була під загрозою зриву. Однак, дівчатам, на відмінну від чоловіків, які два дні не можуть розіграти медалі, таки вдалося провести спринт.

Джима блискуче відстрілялася, провівши два ідеальних рубежі. Юля стала однією з трьох учасниць гонки, які впоралися з усіма мішенями. І бути б Джимі чемпіонкою, якби не Ірина Старих. На фініші росіянка випередила нашу спортсменку на 0,4 секунди!

Порадувала і Марія Панфілова. Лише два промахи перешкодили Маші претендувати на перемогу вже в дебютній гонці у складі збірної України. Але ходом Панфілова показала другий результат дня.

Другу поспіль «Бронзу» в Банско завоювала полячка Моніка Хойніш, яка показала чистий хід. Зазначимо, що приємною звісткою порадувала наша юнацька збірна, яка у змішаній естафеті здобула бронзові нагороди.

Слід додати, що зовсім нещодавно наші юні біатлоністи стали найкращими на Європейському юнацькому олімпійському фестиваль, який відбувся у румунському Брашові.

Додамо, що сьогодні у Банско заплановано чоловічий спринт на 13:00, а жіночий персьют — на 15:15. Тримаємо кулаки за наших!

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути