chrome firefox opera safari iexplorer

З новим альбомом «Океан Ельзи» об’їде півсвіту

01 лютого 2013 о 11:19

Подія, на яку чекали три роки. Подія, яка за рейтингом музичних експертів увійшла у ТОП-5 найочікуваніших подій 2013 року в Україні та у ТОП-20 подій у світі...

Мова – про вихід нової платівки найпопулярнішого гурту України “Океан Ельзи” та грандіозний тур у підтримку майбутнього альбому.

Лідер «Океану Ельзи» Святослав Вакарчук повідомив, що великий стадіонний тур гурту розпочнеться 19 травня з української частини, в якій охопить 27 міст країни. Завершиться турне 28 вересня у Київському палаці спорту, пише Високий замок.

Завершивши виступи в Україні, з жовтня 2013 року «Океан Ельзи» вирушить у другу частину концертного туру країнами СНД та Північної Америки.

Наразі група працює над восьмою студійною платівкою, презентація якої відбудеться у квітні. Вакарчук і компанія записали перший сингл майбутнього альбому. Новоспечену композицію шанувальники “ОЕ” почують вже у лютому.

Над новим матеріалом «океанівці» працюють у Брюсселі, на одній з кращих студій Європи – ICP Studios. Саунд-продюсером альбому став володар трьох Grammy продюсер Coldplay Кен Нельсон.

“Вперше працюю зі слов’янськими музикантами, – зазначив Нельсон. – Це цікавий досвід. Ми чудово порозумілися. Мені подобаються групи, які вміють грати наживо. Я – прихильник старої школи запису, коли всі інструменти записуються разом. Власне до цього впродовж всієї моєї роботи в студії з різними артистами я і прагну: записувати так, як музиканти проводять репетиції”.

«У нас вийшов класний тандем, – наголосив Святослав Вакарчук. – Кен – досвідчений продюсер з хорошим музичним смаком. Його найбільша цінність у тому, що він обирає з багатьох наших ідей найкращі, і далі вже працюємо з ними».

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути