chrome firefox opera safari iexplorer

ЗНО дискредитують заради повернення вступних іспитів?

10 лютого 2013 о 14:06

Ситуація, яка складається навколо тестування з історії (в 2013 році Міносвіти виключило з тестів імена Степана Бандери і Романа Шухевича), може суттєво підірвати довіру суспільства до зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО).

«Дискредитація ЗНО потрібна для того, щоб доповнити його вступними іспитами», — припустив у коментарі ZN.UA екс-директор Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) Ігор Лікарчук.

Авторитет тестування в Україні поки великий, але подібні «диверсії» можуть бути дуже доречними напередодні прийняття закону про вищу освіту.

«ЗНО давно б вже скасували. Але поки що бояться», — вважає директор освітнього Центру моніторингу Павло Полянський.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2012 року Ігор Калєтнік, Сергій Ківалов і Микола Сорока зареєстрували у Верховній Раді новий проект закону про вищу освіту, в якому роль ЗНО нівелюється і пропонується повернути вступні іспити.

Докладніше читайте в статті Оксани Онищенко «ЗНО LIVE» у свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна».

Розділи: Новини освіти

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути