chrome firefox opera safari iexplorer

Де можна відсвяткувати Масляну на вихідних у Києві. Програма

15 березня 2013 о 11:06

Масляна-2013 буде багата млинцями та народними гуляннями. Де провести найближчі вихідні, розповіла Афіша bigmir)net.

Мамаєва слобода

У Мамаєвій слободі Масляна 2013 пройде під девізом Вареники проти млинців. Адже здавна козаки говорили, потішаючись над млинцями москалів, що на Масляну «... і турки вареники їдять!». Тому тут будуть віддавати данину українському варенику із сиром, яких місцеві господині наліпили понад 10 тисяч. Також пройде обряд Колодія, а на слобідському ярмарковому майдані відбудуться традиційні змагання зі швидкісного поїдання українських вареників і російських млинців. Початок о 12:00.

Дістатися до місця можна тролейбусами 27, 27к від Шулявки або маршрутками 433 (від бульвару Тараса Шевченка), 427 (від Палацу Спорту), 454 (від Південного вокзалу).

Вхід до Мамаєвої Слободи: дошкільнята – безкоштовно; школярі – 20 грн; громадяни України – 50 грн; іноземці – 100 грн.

Пирогово

У Музеї Пирогово будуть проводжати зиму і зустрічати весну — святкувати Масляну і Колодія. Гості разом з фолк-колективами та музейною групою Дам лиха закаблукам стануть учасниками стародавніх обрядів, народних забав та ігор, поласують традиційними варениками із сиром і сметаною, різними млинцями, узваром, напоями з трав і меду. А народні майстри з усіх куточків України продемонструють найкращі зразки своєї творчості. Кульмінацією свята о 12:00 стане хода із наступним спалюванням солом'яного символу зими — Кострубатого Діда. Закінчиться все о 17.00.

Дістатися до Пирогова можна від ст. м. Виставковий центр маршрутками 156, 172 або тролейбусом 11.

Ціна: дорослі — 30 грн., діти і студенти — 15 грн.

Парк Київська Русь

О 13:00 у Парку Київська Русь жителі Стародавнього Києва запрошують до себе на святкування Масляної. У програмі обіцяють смачні гарячі млинці і ароматну медовуху, різні конкурси з призами і, зрозуміло, спалювання опудала на багатті, щоб всі негаразди обходили стороною. Також заплановані театральні постановки. А на завершення вечора покажуть вогняне шоу та феєрверк.

Парк Київська Русь розташований у селі Копачів Обухівського району. Дістатися можна маршрутками від метро Видубичі.

Ціна: дорослі — 90 грн., пенсіонери — 50 грн., дітям безкоштовно.

ВДНГ і Масляна із СТБ

З 11:00 на території ВДНГ телеканал СТБ проведе масштабний кулінарний фестиваль, де буде представлено 100 видів млинців. Відвідувачів очікують народні гуляння, змагання, кулінарні шоу та майстер-класи від відомого шеф-кухаря Ектора Хіменес-Браво і учасників проекту МастерШеф. Також гості зможуть покататися на найвищій сніжній гірці, подивитися на спалювання солом'яного опудала, відвідати виставку солом'яних і крижаних скульптур, подивитися виступ фіналістів проекту Х-фактор, Україна має талант, Танцюють всі! і найкращих українських фольк-груп. Фінальним акордом першого дня фестивалю стане шоу за участю танцюристів, театру вогню і фаєр-шоу. А на закритті 17 березня о 20:00 виступить сам Олег Скрипка у супроводі LeGrandOrkestra.

Ціна: дітям до 8 років — безкоштовно. Є один нюанс: до 15 березня вартість квитків буде 80 грн. для дорослих і 40 грн. для дітей. А в дні фестивалю — 100 і 50 грн. відповідно.

Розділи: Традиції

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути