chrome firefox opera safari iexplorer

Києву загрожують масштабні паводки

25 березня 2013 о 15:45

Київська влада активізувала підготовку до весняних паводків.

«У зв'язку зі значним випаданням опадів, необхідно активізувати підготовку до паводку. Зараз ведуться роботи з очищення дощових стоків, очищення русел річок, у тому числі і підземних. Загалом, система працює стабільно, крім того, ми мобілізуємо всі служби, щоб не допустити підтоплення територій. Цю ситуацію я буду тримати на особистому контролі», — заявив Олександр Попов.

Він нагадав, що за останні три доби на територію столиці випало близько 50 млн тонн снігу, що є абсолютним рекорд за останні 100 років."Якщо весь сніг, що випав у столиці, одночасно за 1-2 дні розтане — можуть виникнути певні труднощі. Саме тому зараз перед нами стоїть головне завдання — максимально вивезти сніг зі столиці протягом одного-двох днів", — наголосив Олександр Попов.

Нагадаємо, що за даними Укргідрометцентру, такої кількості опадів у Києві не спостерігалосявід 1881 року.

Розділи: Довкілля

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути