chrome firefox opera safari iexplorer

Медики не виключають епідемії грипу у квітні

06 березня 2013 о 10:18

На часі епідемії грипу в Україні немає, але кілька українських міст до неї вже наблизились, зокрема і столиця, йдеться у сюжеті ТСН.

Також в Інституті епідеміології не відкидають, що справжня епідемія грипу в країні може початись у квітні.

Нині на ГРВІ та грип хворіють 251 тисяча українців. Четверо людей померли від грипу. У київській міській лікарні №4 кажуть, що хоч надворі весна, хворих на ГРВІ та грип тут не менше, ніж в перші зимові місяці — щотижня госпіталізують до тридцяти людей.

«В одних випадках це клінічно класичний грип, в інших — це звичайна ГРВІ з ознаками й інших проявів», — розповіла завідувач інфекційними відділення столичної лікарні Наталя Ралець.

Тим часом у Запоріжжі через зростання захворюваності на грип і ГРВІ в окремих школах для молодших класів відмінили заняття — з метою профілактики. В Обласній санепідемстанції Запоріжжя показують графіки й твердять — до епідпорогу далеко. Хоча зазначають, що коливання погоди є надто підступними. З настанням весни людям треба бути обережнішими.

«Весна оманлива. Ось, холодно достатньо на вулиці, ніби і сонечко, а холодно все одно. Багато хто вже й легкий одяг наділи...», — нарікає завідувач епідвідділом Запорізької облСЕС Світлана Кошель.

Тим не менш поки що до епідемії в країні далеко. «За минулий тиждень приріст захворюваності склав близько 2% тобто приріст іде, але він уповільнюється», — твердить завідувач відділу грипу Інституту епідеміології та інфекційних захворювань Алла Мироненко.

Найчастіше на грип хворіють у Києві, Львові й Донецьку. Найчастіше виявляють вірус пандемічного, так званого свинячого грипу, що викликав епідемію чотири роки тому. Епідемії грипу В Алла Мироненко не виключає й припускає, що вона може прийти у квітні.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути