chrome firefox opera safari iexplorer

На Херсонщині збудують олімпійський центр за 170 мільйонів держкоштів

03 березня 2013 о 18:54

Обсяг фінансування будівництва Цюрупинського олімпійського центру, що на Херсонщині, становитиме близько 170 мільйонів гривень.

Про це повідомив керівник структурного підрозділу держпідприємства «Спортивні господарські споруди» Тарас Глущук, йдеться у повідомленні Херсонської ОДА.

За його словами, частина цих коштів вже виділена на створення ескізної та проектної документації, а до кінця року ці роботи будуть закінчені і буде закінчено оформлення земельної ділянки та проведена підготовка до будівництва.

Фінансування всього проекту буде забезпечено державним бюджетом України.

Безпосередньо будівельні роботи будуть розпочаті в 2014 році і триватимуть протягом двох років. За планом, центр почне роботу в 2016 році.

«Будівництво такого центру — це не можливість, а необхідність. На останніх Олімпійських іграх збірна України виступила більш ніж достойно, але професійної тренувальної бази для занять і влітку, і взимку не було. Президент України ініціював створення такого об'єкту. На будівництво цього центру зосереджені фінансові, організаційні зусилля як всеукраїнської, так і місцевої влади. На сьогодні запланований обсяг фінансування — 170 мільйонів гривень», — сказав Глущук.

У Херсонській ОДА повідомили, що наразі триває процес оформлення документації земельної ділянки під Олімпійський центр, він буде розташований на острові в районі Цюрупинської набережної, на річці Конка, а площа ділянки — 25 гектарів.

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути