chrome firefox opera safari iexplorer

Парламенту запропонували висловити недовіру Нацраді з телерадіомовлення

07 березня 2013 о 08:56

Комітет з питань свободи слова та інформації запропонував Верховній Раді висловити недовіру Національній раді з питань телебачення та радіомовлення.

Про це заявив голова комітету з питань свободи слова та інформації, депутат від «Батьківщини» Микола Томенко.

За його словами, у середу його комітет розглядав питання звіту Нацради за 2012 рік.

«За результатами дискусії, яка мала місце в комітеті, відбулося голосування, за яким більшість із присутніх членів комітету прийняла рішення не схвалювати звіт Нацради», — цитує Томенка його прес-служба.

«Аргументами на користь цього рішення стали непрозорі та заангажовані рішення Нацради щодо цифрового мовлення, відсутність підтримки у розбудові FM-мережі Національної радіокомпанії та обласних радіокомпаній, нереагування на порушення законодавства щодо спонсорства та рекламування алкогольних напоїв тощо», — йдеться у заяві.

«Проти» ухвалення звіту проголосували Абдулін , Княжицький, Раупов, Мірошниченко, Томенко. Два народні депутати, Бондаренко та Баграєв, голосували за схвалення звіту. Народний депутат Кондратюк утрималася від голосування, а депутати Стець та Голуб не брали участі в голосуванні", — додали у прес-службі.

Водночас Микола Томенко зазначив, що рішення комітету про недовіру має рекомендаційний характер, остаточне рішення ухвалить Верховна Рада.

«Ми будемо рекомендувати Верховній Раді не схвалювати звіт Нацради і, таким чином, висловити їй недовіру, виходячи з того, що він не виконав покладені на нього функції», — підкреслив голова комітету.

Томенко зазначив, що на засіданні висловлювалися зауваження про «монополізацію теле-і радіопростору, непрозорі рішення щодо видачі ліцензій на цифрове мовлення, позбавлення телеканалів Ера, 2 +2, ТВі та інших на цифрове мовлення».

Голова Комітету нагадав, що, відповідно до закону про Національну раду з телерадіомовлення, склад ради формується парламентом і Президентом. «На жаль, ми не зможемо поміняти (членів Нацради), і необхідно також рішення президента», — зазначив Томенко, додавши, що поки такого рішення Президент не приймав.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути