chrome firefox opera safari iexplorer

Пацієнти з хворими нирками сьогодні пікетують Кабмін

14 березня 2013 о 12:03

Понад 100 українських пацієнтів з хворими нирками пікетуватимуть Кабмін сьогодні, 14 березня, у Всесвітній день захисту людей з захворюваннями нирок, з вимогою забезпечити їх належним лікуванням.

Про це УНН повідомили в Черкаській обласній Громадській організації інвалідів хворих на хронічну хворобу нирок «Відродження життя».

Акція протесту розпочнеться о 12:00 під стінами Кабінету Міністрів України.

Приводом для проведення акції протесту стала ситуація, що склалась довкола фінансування лікування методом гемодіалізу хворих з хронічною хворобою нирок V ступеню у Черкаському Центрі гемодіалізу. Проте окрім цього, пацієнти також хочуть звернути увагу влади та ЗМІ на інші проблеми, з якими вони стикаються, а це і черги на отримання лікування, і переповнені діалізні центри при обласних лікарнях у більшості регіонів України, і нестача апаратів для проведення процедури гемодіалізу, і ситуації за яких люди змушені купувати дорогі ліки за власні кошти, та ряд інших проблем.

Пацієнти вимагатимуть від Президента, прем’єр-міністра та міністра охорони здоров’я не позбавляти їх права на життя та втрутитись у ситуацію, що склалась у сфері надання медичної допомоги людям з хворими нирками, а також довкола фінансування німецьких діалізних центрів.

Окрім пацієнтів з Черкаського Центру гемодіалізу, участь у акції протесту також візьмуть хворі з Івано-Франківська, Запоріжжя, Луганська, Києва та інших міст.

Довідка

За даними «Національного реєстру хворих на хронічну ниркову хворобу» в Україні нараховується близько 450 000 людей з хронічною хворобою нирок. Нині держава забезпечує гемодіалізом лише 15% від усієї кількості хворих, що потребують такого лікування.

Держава, за рахунок власних потужностей, не спроможна забезпечити гемодіалізом усіх хворих, хто цього потребує.

Розділи: Суспільство