chrome firefox opera safari iexplorer

Росія попросила вибачення за сюжет про Шевченка, а журналіста пообіцяли звільнити

15 березня 2013 о 16:06

Директор філії російської державної телекомпанії Оренбург Лариса Мурашова в прямому ефірі попросила вибачення за сюжетКому співаємо заздоровниці?, в якому Тараса Шевченка порівняли з Гітлером.

«У сюжеті про Шевченків березень було допущено низку некоректних висловлювань про творчість Тараса Григоровича Шевченка», — заявила вона у спеціальному сюжеті, відеозапис якого опублікована на офіційному сайті каналу.

При цьому Мурашова заявила, що «автор не хотів своїм сюжетом зачепити почуття національної гордості українського народу». «Тим не менше, ми шкодуємо з приводу резонансу, який спричинила ця тема, і компанія просить вибачення в усієї української громадськості», — сказала вона, додавши, що «журналісти ДТРК Оренбург з глибокою повагою ставляться до культури українського народу» і "ми сподіваємося відновити справедливість у цьому питанні ".

Журналіста телерадіокомпанії Оренбург, який підготував скандальний сюжет про Тараса Шевченка, буде звільнено, повідомило джерело в дипломатичних колах.

«За нашою інформацією, журналіст, який готував сюжет до ефіру, буде звільнений, а сам матеріал вже знято з сайту телерадіокомпанії», — сказало джерело.

За словами представника у дипколах, поява на ТРК Оренбург сюжету, в якому Шевченко порівнюється з Гітлером, «викликала вкрай негативну реакцію не тільки серед українського суспільства, але й у керівництва Оренбурзької області».

«Українська громадськість зібрала понад 300 підписів мешканців Оренбурга і області на підтримку проведення заходів Шевченківського березня в майбутньому. Заключні заходи місячника „Шевченківський березень“ в цьому році, заплановані на кінець березня, будуть проведені», — наголосили в дипколах.

Як повідомлялося раніше, директор філії російської державної телекомпанії Оренбург Лариса Мурашова в прямому ефірі перепросила за сюжет Кому поем здравицы?, в якому Тараса Шевченка порівняли Гітлером.

Нагадаємо, цього тижня на російському телебаченні в ефірі програми Вести Оренбуржья (телекомпанія Оренбург) з нагоди 199-річчя з дня народження Тараса Шевченка вийшов в ефір сюжет, в якому поета назвали відвертим русофобом, а українську мову «дикою поміссю».

Нагадаємо, цього тижня на російському телебаченні в ефірі програми Вести Оренбуржья (телекомпанія Оренбург) з нагоди 199-річчя з дня народження Тараса Шевченка вийшов в ефір сюжет, в якому поета назвали відвертим русофобом, а українську мову «дикою сумішшю».

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути