chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні відзначають День свободи слова в інтернеті

12 березня 2013 о 10:32

День свободи слова в інтернеті (Online Free Expression Day) відзначається 12 березня.

Уперше цей день був проведений 2008 р. міжнародною організацією «Репортери без кордонів», яка діяла під патронатом ЮНЕСКО, щоб привернути увагу громадськості до проблеми вільного доступу до Мережі по всьому світу.

У найперший День свободи слова в Інтернеті 12 березня 2008 р. «Репортери без кордонів» запрошували користувачів відвідати сайт організації http://www.rsf.org, щоб висловити протест проти цензури, якою зловживають деякі уряди, і вимагати більших прав для користувачів інтернету.

Джерело: Укрінформ
Розділи: Суспільство

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути