chrome firefox opera safari iexplorer

Справжня весна прийде в Україну лише на початку квітня

18 березня 2013 о 14:40
З 19 по 23 березня в Україні буде спостерігатися певне збільшення температури повітря, після чого настане період деякого похолодання.

Про це на брифінгу в понеділок розповів директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда, повідомляє «Інтерфакс».

«Будемо вважати, що найбільш низькі температури повітря протягом наступних днів уже спостерігатися не будуть. З 19 по 23 березня в Україні буде відзначатися поступове збільшення температури, в більшості регіонів України температурний режим вночі становитиме від 2 до 9 градусів морозу, а вдень від 1 до 6 тепла», — розповів Кульбіда.

При цьому він зазначив, що у зв'язку з проходженням атмосферних фронтів через територію України, будуть випадати опади — спочатку у вигляді мокрого снігу, потім — з переходом в дощ. Більше мокрого снігу буде в західних і північних областях.

Микола Кульбіда розповів, що з 24 по 28 березня в Україну прийде нова хвиля холодного повітря, це буде пов'язано з проходженням через територію країни ще одного циклону.

Температура повітря знову знизиться до 6-11 градусів морозу в західних та північних областях, і до 2-7 градусів нижче нуля в інших регіонах України. Цей циклон принесе з собою сніг в західні і північні області України.

«Можна підбити підсумок, що весна цього року, на жаль, спізнюється, і до кінця березня навряд чи можна чекати середньодобової температури вище 0 градусів», — підсумував Микола Кульбіда

Він зазначив, що більш-менш активне підвищення температури повітря в Україні почнеться в першій декаді квітня.

Розділи: Довкілля

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути