chrome firefox opera safari iexplorer

У Дніпропетровську влада пообіцяла облаштувати «Шевченківську територію»

11 березня 2013 о 10:14

До Дня міста, який відзначається у вересні, у Дніпропетровську на Монастирському острові з’явиться «Шевченківська територія», заявив міський голова Дніпропетровська Іван Куліченко.

За словами посадовця, на території, яку планують створити, повсякчас лунатимуть вірші Кобзаря у виконанні дніпропетровців, зокрема, відомих у місті акторів, повідомляє Радіо Свобода.

Іван Куліченко також сказав, що начитати свої улюблені вірші Тараса Шевченка для трансляції зможе кожен охочий у спеціальній мистецькій студії.

Він також пообіцяв, що цієї весни оновлений пам’ятник Тарасові Шевченку повернеться на свій п’єдестал. «Я думаю, що до Дня міста у Дніпропетровську вже у цьому році ми відкриємо цю територію», – заявив міський голова.

Пам’ятник Шевченкові до демонтажу, фото 2011 року - radiosvoboda.org

Пам’ятник Шевченкові до демонтажу, фото 2011 року — radiosvoboda.org


Пам’ятник Шевченкові на Монастирському острові зараз виглядає так

Пам’ятник Шевченкові на Монастирському острові зараз виглядає так

​​У суботу у Дніпропетровську патріотично налаштована громадськість вшановувала пам’ять Тараса Шевченка, вимагаючи відновити пам’ятник йому на Монастирському острові.

2012 року у Дніпропетровську, на Монастирському острові, демонтували один із найвищих у світі пам’ятників Шевченкові, за офіційним поясненням, через аварійність. До того скульптура майже рік стояла без голови. Кошторис реконструкції – 1,5 мільйона гривень.

Пам’ятник Шевченкові у Дніпропетровську – один із найбільших у світі. Висота чавунної конструкції перевищує 22 метри.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути