chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві лунав «спів тибетських чаш»

12 березня 2013 о 14:47

5 березня в Arcane Art Gallery (вул. Десятинна, 13, 4 поверх, № 44) відбулася дивовижна зустріч із циклу «Об'єктивність звуку» — «Співаючі тибетські чаші».

Численні гості недавно відкритої нової галереї об'єктивного мистецтва мали рідкісну можливість почути спів тибетських чаш — найдавнішого музичного інструменту, який використовувався для медитацій на протязі 2500 років.

«Давні люди прекрасно знали про силу впливу звуків на людину та її розум, про те, як позбавитися від суєтності й неспокою, — говорить астропсихолог і практик нада-йоги Аля Кухарчук. — Одне з основних значень слова «нада» на санскриті — це «звук». Суть нада-йоги в концентрації на внутрішньому звуці, на внутрішній тиші й вона, на мій погляд, співпадає з тим змістом, який прагне донести своїми светангами Галина Москвітіна.

«ОМ — це найбільш об'єктивний звук у Всесвіті, початкова частота, — говорить Галина Москвітіна. — Всі звуки і мелодії всіх світів — лише його варіації. ОМ — це внутрішній звук. Це — постійно звучна душа кожної живої істоти. Зовні можна почути тільки настройку на нього. Спів тибетських чаш — це нитка Аріадни, вхопившись за яку, слухач може потрапити всередину себе, у вічну сяючу скарбницю своєї душ. »

Люди завжди надавали музиці величезне значення. Її велика сила споконвіку підтримує гармонію світу і людини. Музика — це єдине з мистецтв, де немає нічого матеріального. Звук проникає крізь всі бар'єри, в ньому закладена потужна творча енергія.

«Багатство обертонів тибетських чаш, ні з чим незрівняне густе, гармонійне і проникливе їх звучання вражає сильніше, ніж дзвін, — поділилася своїми враженнями відома оперна співачка Олена Гребенюк. — Цей чарівний інструмент надзвичайно органічно прозвучав в наповненому світлом просторі картин Галини Москвітіної ».

Не дивно, що дослідження Євгена Конопльова, доцента КУУП, який виміряв ауру відвідувача до і після відвідин виставки за методом Кірліана, підтвердили, що картини Гали збільшують і гармонізують енергетику людини.

Додала Тетяна Залива

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути