chrome firefox opera safari iexplorer

У київському аеропорту з'явиться новий термінал

02 березня 2013 о 09:06

У міжнародному аеропорту Київ (Жуляни) у кінці березня – на початку квітня 2013 року може розпочатися будівництво нового терміналу для внутрішніх рейсів, повідомив директор компанії Майстер Авіа, яка виступає оператором аеропорту Київ (Жуляни), Олексій Яковець.

Термінал буде розташований на Привокзальній площі. Передбачається, що будівництво закінчиться до кінця 2013 року.

Яковець заявив, що міська влада Києва вже затвердила проект реконструкції Привокзальної площі. Концепція використання старого терміналу наразі не визначена, але, за його словами, «нічого простоювати не буде».

У червні 2013 року аеропорт планує ввести в експлуатацію зал для прийому пасажирів внутрішніх рейсів, який добудують до нового терміналу аеропорту. Якщо пасажиропотік на внутрішніх лініях збільшиться, у серпні 2013 року може розпочатися будівництво терміналу для внутрішніх рейсів.

Нагадаємо, що у 2012 році була завершена реконструкція аеропорту, а також будівництво нового терміналу А загальною площею 14 тис. кв. м., із них площа VIP-зали — 1,5 тис. кв. м. За підсумками минулого року, аеропорт Жуляни наростив обсяг пасажиропотоку на 83,4% порівняно із 2011 роком — до 862 тис. чоловік.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути