chrome firefox opera safari iexplorer

У МОЗ визнали, що не впоралися з екстреною медичною допомогою

21 березня 2013 о 10:33

Центрам екстреної медичної допомоги в регіонах, незважаючи на розпорядження прем´єра Миколи Азарова, досі не вистачає автомобілів «швидких» і кваліфікованого медперсоналу.

Як повідомили «Коментарям» у прес-службі МОЗ, заступник глави відомства Олександр Толстанов на засіданні оперативного штабу з реалізації Закону «Про екстрену медичну допомогу» заявив про брак автомобілів швидкої допомоги для Центрів екстреної медичної допомоги (ЕМП) в регіонах.

Він зазначив, що МОЗ закликає регіони залучити кошти місцевих бюджетів для закупівлі автомобілів.

«Під час підбиття підсумків роботи «гарячих» телефонних ліній Центрів ЕМП з´ясувалося, що в Криму мешканці взагалі не звертаються за консультаціями, про що свідчить показник — «0» дзвінків. У Києві надходить всього 5 дзвінків в тиждень», — йдеться в повідомленні.

При цьому, начальник Головного управління охорони здоров´я Донецької ОДА Олена Петряєва висловила стурбованість підготовкою та належної забезпеченістю служби екстреної медичної допомоги фахівцями.

Як повідомлялося, 3 січня прем´єр-міністр України Микола Азаров доручив протягом місяця виправити ситуацію з організацією центрів екстреної медичної допомоги на місцях і пригрозив відповідальністю чиновникам за зневажливе ставлення до цієї задачі.

Як зазначав Азаров, «в окремих регіонах залишаються невирішеними питання технічного забезпечення оперативно-диспетчерських служб центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Тому що Держінвестпроект в 2012 році не зміг виконати всі завдання Національного проекту «Своєчасна допомога». А органи місцевого самоврядування не поспішають з організацією і реєстрацією центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

17 січня заступник міністра охорони здоров´я України Олександр Толстанов заявив про те, що в 2013 році МОЗ планує закупити 1200 машин швидкої допомоги. Наразі по всій країні задіяно близько 5 тис. «швидких».

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути