chrome firefox opera safari iexplorer

У Мистецькому Арсеналі святкують Масляну

15 березня 2013 о 10:33

З 14 по 17 березня у Мистецькому Арсеналі святкуватимуть Масляну. У програмі заходу: ярмарки, майстер-класи від українських митців, спецпроект Антіна Мухарського, вишивка і живопис Івана Семесюка, концерти та інші події.

На ярмарку виробів українських хенд-мейкерів будуть представлені народна і авторська іграшка, сувеніри, прикраси, а також барвисті дитячі книги і зроблені вручну солодощі. Яворівські майстри також покажуть найбільшу в Україні дерев'яну іграшку власного виробництва.

Шоумен і актор Антон Мухарський представить на виставці два проекти — колекцію сільській кітчевого живопису середини ХХ століття та колекцію одягу в стилі сільський гламур, а також новий музичний проект «Мама Анархія».

Телеведуча, співачка і вишивальниця Анжеліка Рудницька разом зі своїми колегами по кафедрі фольклористики влаштує творчі вечорниці. Гості «Мистецької Масляної» зможуть в компанії фахівців-етнологів навчитися ліпити вареники, танцювати старовинні народні танці, вивчити народні пісні, дізнатися про значення древніх символів у народній та авторській вишивці і про українські традиції святкування Масляної.

Крім того, буде працювати «Лабораторія божевільних вчених», де дорослих і дітей чекає демонстрація фізичних і хімічних експериментів, а також створення картин за допомогою спеціальних механізмів в улюбленій техніці Деміена Херста spin painting.

Відомий своїми радикальними соціальними роботами і участю у проекті «Жлоб-арт» молодий художник Іван Семесюк познайомить відвідувачів з власним творчим напрямком Funky textile і проведе майстер-клас з вишивки.

Фотограф Ігор Гайдай запрошує взяти участь в інтерактивному проекті «В очікуванні пречета» — унікальної фотосесії представників 4-х поколінь родини. Бажано, щоб учасники проекту, при можливості, були в національному одязі, або з національними атрибутами. Якщо сім'я зможе зібрати представників 5-ти поколінь (від прапрабабусь до праправнуків), вона гарантовано отримає своє місце в експозиції майбутньої виставки фотографа і стане героєм його фотокниги.

Виставка «Творча Масляна» буде працювати з 11:00 до 20:00. Вартість вхідних квитків: 40 грн., дітям до 12 років — вхід вільний. Гостей пригощатимуть млинцями та варениками.

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Традиції

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути