chrome firefox opera safari iexplorer

У продажу з’явились вишиванки для чотирилапих

21 березня 2013 о 14:00

Одні купують своїм гавчикам нашийники зі стразами чи навіть діамантами. Інші розщедрюються для чотирилапих на модний гардероб, вартість якого на кілька тисяч доларів тягне. Є покупець і на товар у стилі «патріотизму забагато не буває».

Пропозиція для такого клієнта — «собачі» вишиванки. Їх можна й у Києві купити, й у Донецьку, пише Високий замок.

Вишиті СОРОЧКИ для хвостатих — на всяк розмір і смак. Навіть фасони є різні: окремо «ем» і «жо» (для кобелів і «кобелин» тобто). Коштують вишиванки — від 100 гривень і більше.

vysh2

Щоб дізнатися, який попит на «вишитий» товар, журналіст «ВЗ» зателефонувала в один зі столичних інтернет-магазинів, на сайті якого пропонують лляні вишиванки для чотирилапих. Усі моделі і розміри за однією ціною — 102 гривні.

— І часто у вас вишиті сорочки для домашніх улюбленців замовляють? — запитую продавця.

— Це — сезонний товар. Його більше у весняно-літній час купують.

— Перед Днем незалежності продажі не зростають?

— Побачимо. Наразі важко сказати, бо у нас цей товар не так давно. Продали, може, з десяток сорочок...

У декого сама лише згадка про вишиванки у собачому гардеробі викликає шалене обурення. Скоро, мовляв, до того дійде, що ошийники з тризубами випускатимуть. У власників «вишиваних» Сірків і Бровків — своя думка з цього приводу. Кажуть, нічиї пат-ріотичні почуття ображати не збиралися. Швидше — навпаки.

Коли два роки тому у Рівному встановлювали всеукраїнський рекорд (тоді на площі міста одночасно зібралися 6 тисяч 570 добровольців у вишиванках), одним із найпримітніших його учасників був саме песик у шароварах і вишитій сорочці.

wz.lviv.ua

 wz.lviv.ua

Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути