chrome firefox opera safari iexplorer

У Трускавці відкрилась виставка живопису Богдана Задорожного

01 березня 2013 о 09:53

У Єпархіальному музеї м. Трускавця відкрилась виставка живопису «Барви Львова» Богдана Задорожного.

Творчість львівського мистця Богдана Задорожного породжена не метушнею заполітизованого зурбанізованого суспільства XXI ст., а швидше засвідчує тонку і вразливу до краси душу поета-романтика минулого віку.

Він не порушує ні глобально-політичної, ні історично-національної проблематики, не ставить перед собою ультрамодних завдань авангардових колористичних експериментів, а просто і щиро намагається відтворити живописну таїну кожного куточку рідної землі. Землі, де ступала нога художника.

Значне місце в творчості художника займає портретний жанр — створені ним портрети друзів і знайомих намальовані легко і звучно, з глибоким почуттям. Образи переконливі і живі, легко і вправно виконані технічно. Авторові у м'яких пластичних формах, побудованих за допомогою теплих тональних співвідношень вдається висвітлити внутрішню суть портретованих осіб, акцентувати їх характерну значимість.

А ще — професійно виконані вітражні композиції сакрального призначення, скляні квітково-орнаментальні панно та вітражі для житлових інтер'єрів.

Таким постає перед нами творче обличчя Богдана Задорожного — художника образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва.

Виставка живопису триватиме два місяці, отож усіх охочих радо запрошуємо до нашого музею, помилуватися та відчути насолоду справжнього мистецтва.

Довідка

Народився Богдан Задорожній 9 квітня 1971р. у Львові.

У 1993 – 1999рр. навчався на кафедрі художнього скла у Львівській національній академії мистецтв. Живе і працює у м. Дубляни.

Впродовж кількох років автор працював в Ірландії, яка надихнула його на серію морських пейзажів.

Персональні виставки Богдана Задорожного можна було відвідати у Львові, Трускавці та Дрогобичі, а його роботи знаходяться у приватних колекціях Польщі, Росії, Англії, Ірландії, США.

Тарас Шафран, директор Єпархіального музею

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути