chrome firefox opera safari iexplorer

Україна відстала в розвитку від Росії та Білорусі, — дані ООН

15 березня 2013 о 14:56

Україна посіла 78 місце серед 187 країн за індексом людського розвитку (ІЛР), підготовленому програмою розвитку ООН. Рейтинг відображає результати вимірювання національних досягнень в області здоров'я, освіти та доходів населення, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

За даними ООН, Білорусь зайняла 50 місце, Росія — 55. Випередили Україну також Румунія (56) і Грузія (72). Польща потрапила у групу країн з дуже високим рівнем розвитку — 39 місце. Очолює список Норвегія. На останніх місцях — Конго і Нігер.

oon

У доповіді наголошується, що з 1990 по 2012 рік ІЛР України зріс з 0,714 до 0,740 — на 4%, або в середньому приблизно на 0,2% на рік.

Індекс формується з чотирьох показників: тривалості життя при народженні, валового національного доходу на душу населення, який визначається за паритетами купівельної спроможності національних валют до долара і двох освітніх — середньої та очікуваної тривалості навчання.

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути