chrome firefox opera safari iexplorer

Українська дитяча книга потрапила до 250 кращих видань світу

06 березня 2013 о 14:35
Книжка Івана Андрусяка «Вісім днів із життя Бурундука» увійшла до престижного щорічного каталогу найкращих дитячих видань світу «Білі ворони 2013» (White Ravens 2013).

Головний герой книги, Івась Боднарук, якого у школі кличуть Бурундуком, переживає першу симпатію й перші справжні розчарування, перший гіркий досвід поразки й того, що треба будь-що йти до своєї мети, не хапаючись за «позичену».

Книжка увійшла до серії «Книготерапія». Кожну з серійних книжок доповнює фаховий коментар психолога, що допоможе батькам поставитися з розумінням до дитячих проблем і відтак їх вирішити разом із дитиною.

«Білі ворони» (White Ravens) – це перелік 250 найкращих дитячих книжок із понад 40 країн світу. Каталог вважається одним із ключових орієнтирів у світі дитячої й підліткової літератури і не лише представляє найкращі видання, а й визначає ключові тенденції для видавців, критиків, продавців книжок – і, звісно ж, для маленьких читачів і їхніх батьків.

Процес відбору проходить із-поміж 9 тис. книжок, які щорічно надходять до Міжнародної Молодіжної Бібліотеки з усього світу. Фахівці обирають кілька десятків найкращих і пишуть на них рецензії, які відтак публікуються в «Білих воронах».

250 книжок зі всього світу, що ввійшли до каталогу «Білі ворони», можна побачити на найбільшій дитячій книжковій виставці в Болоньї (Bologna Children's Book Fair-2013), що відбудеться 25-28 березня в Італії.

Нагадаємо, що два роки тому, до каталогу «Білі ворони 2011» увійшла книга Василя Голобородька «Віршів повна рукавичка».

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути