chrome firefox opera safari iexplorer

Україну чекає екстремально спекотне літо, — кліматолог

29 березня 2013 о 20:04

Про це повідомила сьогодні на прес-конференції завідувачка відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського науково-дослідного метеорологічного інституту НАН України Вазіра Мартазінова, — передає кореспондент ЛІГАБізнесІнформ.

«Нестійкий температурний режим буде спостерігатися на протязі всього літа. Інтенсивні зливи чергуватимуться з дуже спекотними днями», — зазначила Мартазінова.

За її словами, спекотні дні переважно будуть утримуватися на сході України. «При цьому західна частина країни буде „плавати“. Це наша тепер дійсність, це наш сучасний клімат», — підкреслила кліматолог.

Мартазінова також сказала, що в літні місяці через екстремальні погодні умови в Україні можливе виникнення надзвичайних ситуацій. «Екстремальні ситуації на протязі всього літа можуть виникати неодноразово», — додала вона.

Нагадаємо, минуле літо 2012 року було найспекотнішим в Україні за всю історію метеоспостережень. Аномально висока температура в країні трималася кілька тижнів і досягала в деяких регіонах +41 градус.

Розділи: Довкілля

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути