chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні хочуть створити інтерактивну карту автомобільних аварій

27 березня 2013 о 09:54

Кабінет Міністрів затвердив державну програму підвищення рівня безпеки дорожнього руху. Як пише КоммерсантЪ-Украина, один із пунктів передбачає створення інтерактивної карти дорожньо-транспортних пригод.

Ъ зазначає, що програма, розрахована на 2013—2016 роки, передбачає зростання рівня безпеки дорожнього руху, підвищення професіоналізму співробітників ДАІ, технічне переоснащення автодоріг та Державтоінспекції.

Як стало відомо виданню, загальний обсяг її фінансування складає 5,4 млрд грн. Кабмін пропонує щороку виділяти на реалізацію програми приблизно по 1,7 млрд грн, при цьому близько 150 млн грн повинні будуть надати місцеві бюджети.

Ъ також пише, що вже в поточному році в Україні повинен почати роботу програмно-апаратний комплекс для створення інтерактивної карти ДТП з розміщенням інформації про них в Інтернеті. Підрозділи ДАІ будуть оснащені 1200 портативними GPS-передавачами для фіксації координат місць пригод.

Крім того, програмою передбачена закупівля і встановлення протягом чотирьох років 500 комплексів відеоконтролю Рубіж, що дозволяють розпізнавати автомобільні номери, проводити автоматичну відеофіксацію і перевірку транспорту. 120 таких комплексів почне працювати вже в цьому році, ще 4200 комплексів відеофіксації порушень будуть встановлені на автомобілях ДАІ.

Згідно з програмою, ДАІ отримає 27 пересувних дорожніх лабораторій для контролю безпеки експлуатаційного стану автодоріг. На магістралях країни буде встановлено 300 лазерних систем вимірювання швидкості з функцією розпізнання номерних знаків і можливістю автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху, 100 з яких пропонується встановити вже в цьому році.

У ДАІ очікують, що реалізація програми призведе до зниження аварійності. «Якщо все, що закладено в програмі, буде виконано, ми зможемо наблизитися до середньоєвропейського рівня безпеки руху — зокрема, зменшити кількість загиблих внаслідок ДТП з 10,6 осіб до 7,5 осіб на 100 тисяч населення», — розповів співрозмовник в ДАІ.

За інформацією ДАІ, в 2012 році у дорожньо-транспортних пригодах в Україні загинули понад 5 тисяч осіб.

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути