chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні всього 6% здорових випускників школи

13 березня 2013 о 13:18

Якщо в країнах Західної Європи фізкультурою займається до 90% школярів, то в Україні тільки 10%.

В Україні тільки 6% випускників школи можна віднести до групи відносно здорових дітей. Про це сьогодні на брифінгу у Кабінеті міністрів України сказав міністр молоді та спорту Равіль Сафіуллін.

«Якщо говорити про фізичну культуру у повному розумінні цього слова, то можна сказати, що у нас її практично немає. Якщо у країнах Західної Європи, зокрема, Швеції, Фінляндії число тих, хто займається фізкультурою доходить приблизно до 86-88%, то за нашим даними, у нас цей відсоток коливається на рівні 10-11%», — заявив Сафіуллін.

За його словами, вченими доведено (і це підтверджує статистика), що тільки 6% дітей закінчують українську школу відносно здоровими.

«Тільки 6% дітей можна віднести до групи відносно здорових. І щороку чисельність населення нашого скорочується», — сказав він

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути