chrome firefox opera safari iexplorer

В Японії видали найменшу в світі книжку

14 березня 2013 о 11:54

Японська друкарня зі світовим ім’ям “Топпан” (“Toppan Printing”) видала найменшу в світі книжку.

Як повідомила вчора компанія, розмір їхньої мініатюрної книжки становить лише 0,75 на 0,75 мм, а сама вона нараховує 22 сторінки, передає ИТАР-ТАСС.

Книжка має назву “Квіти чотирьох сезонів” – це довідник з усіх квітів і рослин Японії. Його створили за вісім місяців.

Прикметно, що, крім рекордно мініатюрної версії, “Топпан” видала її і в більшому масштабі – набір із книжки і спеціального збільшувального скла для читання можна придбати за 29 400 ієн (приблизно 300 доларів США). Сам же крихітний альманах наразі виставлено в Музеї образотворчого мистецтва в Токіо.

Попередній рекорд у цьому незвичайному виді мистецтва належить росіянинові Анатолієві Коненку з Омська. Видане ним у 1996 році оповідання Чехова “Хамелеон” вмістилося на 29 сторінках мініатюрної книжки розміром 0,9 на 0,9 мм. Офіційно досягнення, за версією Книги рекордів Гіннесса, поки ще належить Коненкові, але “Топпан” найближчим часом має намір подати відповідну заявку в цю міжнародну організацію, що фіксує незвичайні рекорди.

Джерело: ЛітАкцент
Розділи: Новини культури

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути