chrome firefox opera safari iexplorer

З 23 по 27 березня в Києві запрацює «Жива бібліотека»

22 березня 2013 о 10:18

З 23 по 27 березня в Києві запрацює «Жива бібліотека», в якій можна буде поспілкуватися з людьми з незвичним життєвим досвідом. Проект відбудеться в рамках Міжнародного фестивалю документального кіно Docudays UA. Про це УНН повідомили організатори фестивалю.

«Книжками» незвичайної бібліотеки стануть люди, до яких в суспільстві мають певні упередження – представників етнічних, релігійних меншин, ЛГБТ-спільноти. А також люди, про особливості життя яких небагато відомо широкому загалові, наприклад, біженці.

«Ми хочемо створити комфортне й безпечне місце зустрічі. Наша мета – за допомогою розмови показати, наскільки відрізняється справжнє життя від стереотипів, у яких ми всі застрягли», – так пояснила ідею «Живої бібліотеки» кураторка Олександра Назарова.

Зустрічі «Живої бібліотеки» відбудуться в Будинку кіно. Спілкуватися можна лише з однією «книжкою», найкраще — з тією, що подобається найменше. Головна умова організаторів — повернути «книгу» у бібліотеку потрібно в такому ж фізичному та психічному стані, в якому взяли. Організатори повідомляють, що питати можна про все — у бібліотеці не буває безглуздих, незручних або гострих питань

Бібліотека супроводжує Docudays UA другий рік. Каталог книжок цього року виріс майже вдвічі. Усього в різні дні можна буде почитати більше 20 живих книжок.

Як повідомляв УНН, у Києві пройде Міжнародний фестиваль кіно про права людини Docudays UA.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути