chrome firefox opera safari iexplorer

З 30-го березня в Україні обіцяють потепління

25 березня 2013 о 18:38

Поступове підвищення температури повітря в Україні розпочнеться з 30 березня. Про це повідомив директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда.

«З 30 березня розпочнеться підвищення температурного режиму на заході та півдні України, потім пошириться на всю територію країни», — повідомив він на брифінгу в понеділок.

За його словами, в період з 30 березня по 1 квітня до західних і північних областей переміщатиметься теплий атмосферний фронт, який зумовить опади у вигляді мокрого снігу з переходом у дощ, але їх кількість буде невеликою.

Кульбіда наголосив, що циклон, який спричинив випадання значної кількості снігу на заході та півночі України, залишив територію країни й перемістився в бік Російської Федерації.

«Істотних опадів на території України вже немає, лише слабкий сніг у Сумській, Харківській і Луганській областях», — сказав він.

Головний синоптик країни також зазначив, що з 26 по 29 березня на півночі опадів не очікується, температурний режим буде досить низьким.

26-27 березня атмосферні фронти матимуть певний вплив на погоду в південно-західній частині України й на півдні країни.

За словами Кульбіди, в Закарпатській, Чернівецькій, Одеській, Миколаївській, Херсонській областях цими днями йтиме невеликий сніг, який потім перейде в дощ. У Криму — лише дощ.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути